Verteltheater voor kinderen in de bovenbouw

Het geheim van oom David

 

Auschwitz 1942. Oom David wordt opgepakt door de vijand om meegevoerd te worden naar een werkkamp. Samen met onder andere de nog jonge Jethro belandt hij in een overvolle slaapzaal. Jethro bewondert 'oom David', zoals hij hem mag noemen. Hij heeft namelijk iets bijzonders. Hij kan niet goed omschrijven wat.

Dan blijkt dat oom David een geheim met zich meedraagt. Letterlijk. In de voering van zijn jas. Zou dat hun ontsnapping kunnen betekenen?

 

'Het geheim van oom David' is een voorstelling die speciaal is geschreven voor 4/5 mei om het thema vrijheid te bespreken.

"Wat betekent vrijheid voor jou?", is de centrale vraag in deze voorstelling.

Na de voorstelling gaat Maarten met de klas in gesprek over dit thema. 

 

FOLDER  

Boris de slimme

 

Boris is slim. Heel slim. Hij kan rekenen als de beste. Hij kan taal beter uitleggen dan de juf. En helaas wordt hij daarom gepest. Boris wordt boos. En verdrietig. Hij wil niet anders zijn. Waarom is hij nu zo slim en niet iemand anders?

Maar dan heeft zijn beste vriend Simon een plan. Samen met Boris gaat hij een circusact beginnen. Ze reizen de hele wereld over, winnen prijzen met hun act en verdienen zoveel geld dat ze erin kunnen zwemmen. Maar of Boris daarvan gelukkig wordt...helaas niet. 

Wat maakt hem dan wel gelukkig? Weet jij het? 

Deze vertelvoorstelling gaat over anders-zijn en vooral over leren jezelf te zijn met alles wat jij jij maakt. Dus ook met de kanten waar je je misschien voor schaamt. Samen met de kinderen zoeken we uit wat Boris dan wel kan gaan doen om zichzelf te mogen zijn. 

Anders dan bij de middenbouw, gaat Maarten bij de bovenbouw na de voorstelling met de kinderen in gesprek (hij geeft een korte workshop) over het onderwerp 'jezelf mogen zijn' en 'anders-zijn'. 

No Filter

Maaike wil graag de beste zijn, de mooiste en de slimste. Ze doet er alles aan om op Instagram zoveel mogelijk volgens te hebben, kleedt zich zoals haar grote zus dat doet en blijft 's avonds laat langer op dan ze eigenlijk mag. Maaike heeft veel vrienden en iedereen vindt haar leuk en stoer. 

Totdat er een ander meisje in de klas komt: Simone. Zij is verhuisd en heeft nog mooiere kleren, nog meer volgers op Instagram en heeft zelfs al eens stiekem wat bier gedronken. 

De vrienden die Maaike had, lopen nu allemaal met Simone mee. 

Maaike voelt zich rot en alleen. Wat moet ze nu doen? Hoe wordt ze nu beter, slimmer en knapper dan Simone?

Deze vertelvoorstelling is een moderne en bewerkte versie van een van de bestsellers van Max Lucado over authentiek-zijn. Na de voorstelling bespreken we samen met de kinderen wat authentiek-zijn is en hoe het zou zijn om zonder 'filter' op te leven. Kortom: om jezelf te zijn.  ​

The Mind Artist
Compagnie 20
8333 DK Steenwijk
06 - 40 30 80 82
info@naarmaarten.nl
www.themindartist.nl - maatschappelijk verteltheater
www.naarmaarten.nl - trainingsbureau voor persoonlijke groei
www.loveupdate.nl - praktijk voor relatietherapie

The Mind Artist is een merknaam van Naar Maarten - training & coaching