Verteltheater voor kinderen in de brugklas

Het geheim van oom Frank

 

Auschwitz 1941. Oom Frank wordt opgepakt door de vijand om meegevoerd te worden naar een werkkamp. Samen met onder andere de nog jonge Max beland hij in een overvolle slaapzaal. Max bewondert 'oom Frank', zoals hij hem mag noemen. Hij heeft namelijk iets bijzonders. Hij kan niet goed omschrijven wat.

Dan blijkt dat oom Frank een geheim met zich meedraagt. Letterlijk. In de voering van zijn jas. Zou dat hun bevrijding kunnen betekenen? Als het geheim ontdekt zou worden zou dat wel eens hun einde kunnen betekenen. 

 

'Het geheim van oom Frank' is een voorstelling die speciaal is geschreven voor 4/5 mei om het thema vrijheid te bespreken. Wat betekent het om vrij te zijn toen en nu in deze tijd? 

Na de voorstelling gaat Maarten met de klas in gesprek over dit thema.   

Deze voorstelling wordt ook gespeeld 'buiten 4/5 mei om', zodat het thema vrijheid in zijn algemeen besproken kan worden.

Vlinders in mijn buik

 

Bas is verliefd. Tot over zijn oren. En hij zit nog wel naast haar. De meester heeft na de vakantie al de plekken in de klas veranderd. En nu is Bas stil. Ook de meester valt het op. 

Hoe moet hij dit nu aanpakken? Op het schoolplein en tijdens de gym spelen jongens met jongens en meisjes met meisjes. Het zou zeker opvallen als hij in eens met Tamara zou gaan afspreken. Wat moeten zijn vrienden wel niet denken? Ooit is hij wel eens naar een bruiloft geweest van zijn oom en tante, maar meer weet hij er niet van.

 

De vertelvoorstelling gaat in op het thema verliefd-zijn, liefde en verkering. 

In deze grappige maar ook wel 'tja...dit kan mij ook gebeuren'-voorstelling gaan we op zoek naar wat Bas kan doen met die rare vlinders in zijn buik.

Na de voorstelling gaat Maarten met de klas in gesprek over dit thema.

No Filter

Maaike wil graag de beste zijn, de mooiste en de slimste. Ze doet er alles aan om op Instagram zoveel mogelijk volgens te hebben, kleedt zich zoals haar grote zus dat doet en blijft 's avonds laat langer op dan ze eigenlijk mag. Maaike heeft veel vrienden en iedereen vindt haar leuk en stoer. 

Totdat er een ander meisje in de klas komt: Simone. Zij is verhuisd en heeft nog mooiere kleren, nog meer volgers op Instagram en heeft zelfs al eens stiekem wat bier gedronken. 

De vrienden die Maaike had, lopen nu allemaal met Simone mee. 

Maaike voelt zich rot en alleen. Wat moet ze nu doen? Hoe wordt ze nu beter, slimmer en knapper dan Simone?

Deze vertelvoorstelling is een moderne en bewerkte versie van een van de bestsellers van Max Lucado over authentiek-zijn. Na de voorstelling bespreken we samen met de kinderen wat authentiek-zijn is en hoe het zou zijn om zonder 'filter' op te leven. Kortom: om jezelf te zijn.  ​

The Mind Artist
Compagnie 20
8333 DK Steenwijk
06 - 40 30 80 82
info@naarmaarten.nl
www.themindartist.nl - maatschappelijk verteltheater
www.naarmaarten.nl - trainingsbureau voor persoonlijke groei
www.loveupdate.nl - praktijk voor relatietherapie

The Mind Artist is een merknaam van Naar Maarten - training & coaching