Een nascholing...maar dan anders. 

Hoe communiceer ik effectief met mijn clienten over lastige onderwerpen? Hoe zorg ik voldoende voor mijzelf als hulpverlener? Waar liggen mijn grenzen? Dit zijn zo maar wat vragen die regelmatig terugkomen tijdens deze vertelvoorstellingen, waarin actief deelgenomen wordt door de aanwezigen. Het voordeel van 'het meedoen' is dat de informatie beter blijft hangen en meteen in de praktijk geoefend wordt. Hierdoor wordt een middag op je stoel zitten en luisteren naar een lezing veranderd in een totaalbelevenis.

Hoe werkt het?

Een onderwerp wordt besproken, doordat de deelnemers worden getrakteerd op een vertelvoorstelling waarin zij actief mogen mee doen. Dit kan op verschillende manieren:

- Achteraf, middels een nagesprek. Zo bespreken de toeschouwers met elkaar wat ze gezien hebben, is opgevallen, geleerd hebben of anders willen gaan aanpakken. 

- Terugspeeltheater. De ervaringen van de deelnemers worden ter plekke verwerkt in de voorstelling.

- Regietheater. De toeschouwers mogen meedoen, vanaf hun stoel. Zij geven de verteller aanwijzingen en creëren zo op die manier met elkaar een 'kloppende' voorstelling.  

- Participatief theater. Mensen mogen (onder begeleiding) zelf mee doen in het spel.

 

Deze voorstellingen worden gespeeld tijdens nascholingen, teamdagen, congressen of symposia en op opleidingen.

 

Mogelijkheden

 

Hieronder zie je de voorstellingen, die op dit moment gespeeld worden.

Let op: Maatwerk is altijd mogelijk. Heeft u een onderwerp, die u graag verbeeld ziet worden in een vertelvoorstelling, waarin de professionals actief mogen meedoen? Neem gerust contact op. ​​

Huidige vertelvoorstellingen:

Praten over relaties, de liefde of seks kan ingewikkeld zijn. We zijn vaak bang om een taboe te bespreken, op gevoeligheden te stappen of de ander te kwetsen. En toch is het heel belangrijk om als hulpverlener dit gesprek te kunnen voeren. Maar hoe doe je dat? En welke vragen kun je stellen en welke vooral niet? 

In deze vrolijke 'doe zelf mee' voorstelling leren de deelnemers aan den lijve hoe het is om over gevoelige onderwerpen te spreken. Zo wordt wat eerst spannend of moeilijk was, nu toegankelijk en prima te doen. 

De vertelvoorstelling duurt 1,5 uur (inclusief het interactief gedeelte) en bespreekt de meest voorkomende vragen op het gebied van relatie en seks. Na de voorstelling is er nog de mogelijkheid tot het stellen van vragen en nabespreking.

Wil je deze voorstelling boeken of heb je nog enkele vragen? Neem gerust contact op.  

Het kan best overweldigend zijn, om te spreken met iemand die rouwt. De verhalen kunnen je raken en zelfs onder je huid gaan zitten. Het voelt vaak alsof je zo weinig kunt doen...

In deze interactieve vertelvoorstelling leren hulpverleners te spreken over rouw en verlies in al zijn diversiteit. Hoe is mijn houding? Wat kan ik beter wel en niet zeggen? En niet geheel onbelangrijk: hoe zorg ik voor mijzelf als hulpverlener? 

Doordat de deelnemers actief mogen meedoen, vanaf hun stoel, achteraf tijdens het nabespreken en zelfs als men wil op het podium, krijgen ze de kans om te ervaren, dat wat eerst machteloos kon aanvoelen, nu voelt als betekenisvol en waardevol. 

Wil je meer informatie over deze bijzondere nascholing? Neem dan gerust contact op. 

"De Therapeut" is een openhartige monoloog van een beginnende hulpverlener, die de wereld achter de therapeut zelf laat zien. 

Het publiek heeft een ontmoeting met Bram. Hij is nog maar enkele jaren hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg. Hij vertelt over zijn eerste ervaringen met patiënten, zijn strubbelingen, zijn kwetsbaarheden en hij praat over hoe hij voor zichzelf als hulpverlener zorgt.

 

Na de voorstelling is het mogelijk om na te praten en in gesprek te gaan met Bram. 

Deze voorstelling is ideaal voor congressen, symposia, nascholingen of als creatieve break tijdens een teamdag. Thema's als kwetsbaarheid, durven werkelijk contact te maken met je cliënt, grappige versprekingen en zorgen voor jezelf als hulpverlener komen uitgebreid aan bod.

De voorstelling duurt 1 uur. 

Wil je de voorstelling boeken of meer informatie? Neem gerust contact op.    

Maarten Vogelaar, van The Mind Artist, is verhalenverteller, trainer en therapeut.

Hij schrijft en speelt verhalen die gaan over het leven. Verhalen die mede bijdragen aan herkenning, erkenning en helpen om over een onderwerp in gesprek te komen.

Ideaal voor themadagen, ontmoetingsdagen van patiëntenverenigingen, congressen, scholen en gezondheidszorginstellingen.

Naast het geven van voorstellingen heeft hij een trainingsbureau voor persoonlijke groei (www.naarmaarten.nl) en een praktijk voor relatietherapie (www.loveupdate.nl).

The Mind Artist
Compagnie 20
8333 DK Steenwijk
06 - 40 30 80 82
info@naarmaarten.nl
www.themindartist.nl - maatschappelijk verteltheater
www.naarmaarten.nl - trainingsbureau voor persoonlijke groei
www.loveupdate.nl - praktijk voor relatietherapie

The Mind Artist is een merknaam van Naar Maarten - training & coaching