Verteltheater voor kleuters

Het dierenbos 

 

Het gonst al weken in het dierenbos. Heb je het ook al gezien? Niemand durft er echt over te praten: 'Er is een Vreemde Vogel in het dierenbos komen wonen, die niet goed vliegen kan.' Hoe moet dat nu opgelost worden?

Meneer de Muis zegt: "Als we nu gewoon allemaal doen alsof er niets aan de hand is!", maar dat vindt Eddy de Egel maar niets. Eddy wil het oplossen, de vogel helpen. Maar dan zegt Mevrouw Konijn: "Pas op! Straks is het gevaarlijk." Is de vreemde vogel nu echt zo eng? En kan hij nog wel leren vliegen? 

In deze vertelvoorstelling ontdekken kinderen uit groep 1 en 2 dat de dieren verschillende meningen hebben, hoe het is om anders te zijn dan de rest, hoe je iemand kunt helpen en wat je moet doen als je iets spannend vindt. 

Een leerzame, interactieve en vooral vrolijke voorstelling waarin de kinderen veel mogen meedoen.

De weertovernaar

 

In het Land van Bim-Bam, verscholen achter wat struiken en bomen ontdekken Joris en Madelief een piepklein huisje. "Wie woont daar?", zegt Joris nieuwsgierig. Madelief: "Misschien wel een kaboutertje of een leuk lieveheersbeestje?" 

Als ze aankloppen blijkt daar de weertovenaar te wonen: een oud, dik en klein mannetje dat heel veel weet over het weer. Het mannetje neemt hen mee op reis door de seizoenen. 

De weertovenaar is een vrolijke voorstelling over de vier seizoenen. Spelenderwijs leren de kinderen hoe je kunt zien welk seizoen het is, wat je dan aandoet en wat je allemaal kunt doen. Een voorstelling met humor, een beetje spanning en interessante tovertrucs. 

De verhalen van Schrik, Traan, Lach en Grom

 

Op een dag wordt Wouter wakker en ziet dat er iets veranderd is in zijn kamer. 

Midden in zijn kamer ligt een bruine leren tas. Zo eentje met een groot dik slot erop. Wie heeft die tas er neergezet en wat zou erin zitten? Een opgevouwen olifant? Of een zak vol met snoep? Wouter is nieuwsgierig en weet de tas open te maken. 

Er blijken vier pluizige wezentjes in te wonen. Alle vier heel grappig, maar ook heel anders. Ze stellen zich aan Wouter voor: de beestjes Schrik,Traan, Lach en Grom. 

Vanaf dat moment beleeft Wouter samen met de beestjes de meest bijzondere avonturen.

Maar na een tijdje is de kist verdwenen uit de kamer en moet hij alles wat hij geleerd heeft van de wezentjes zelf gaan doen. Gaat het hem lukken?  

In deze vertelvoorstelling leren de kinderen over de vier basis emoties (bang, blij, boos en verdrietig). Ze leren hoe ze eruit zien en hoe je er mee omgaat. Zo leren de kinderen de emoties spelenderwijs te herkennen, te omschrijven en dat ze 'er allemaal bij horen.'

De Grote Ster

 

Jozef en Maria zijn op reis. Maar de ezel is moe, Maria heeft een dikke buik en Jozef heeft zere voeten van het lopen. Ze willen in een hotel logeren, maar omdat iedereen in het land op reis is en een bed zoekt, zitten al de hotels vol. Ze kunnen toch niet buiten slapen? Dat is toch veel te koud? Uiteindelijk mogen ze in een oude schuur slapen, zonder verwarming. 

Maar Maria zou een bijzondere baby krijgen, een Koningsbaby. Hoe moet dat nu? Ze slapen in een schuur en niet in een paleis? 

Het aloude kerstverhaal wordt in deze vertelvoorstelling helemaal naar deze tijd gebracht. Het wordt zo verteld, dat de kinderen 'er helemaal in zitten' en de problemen waar Jozef en Maria tegenaan lopen worden samen opgelost. Uiteindelijk leren de kinderen de betekenis achter het Kerstfeest en leren wie die bijzondere baby is.  

The Mind Artist
Compagnie 20
8333 DK Steenwijk
06 - 40 30 80 82
info@naarmaarten.nl
www.themindartist.nl - maatschappelijk verteltheater
www.naarmaarten.nl - trainingsbureau voor persoonlijke groei
www.loveupdate.nl - praktijk voor relatietherapie

The Mind Artist is een merknaam van Naar Maarten - training & coaching