Leren opkomen voor jezelf en durven te presenteren? Dat kan. En het is nog leuk ook.
Voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool is er een unieke training die de kunst van het goochelen combineert met een training assertiviteit.
Wat is de Power Magic training?

De Power Magic training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur, waarbij de laatste bijeenkomst de ouders en leerkrachten worden uitgenodigd voor de eindpresentatie.

We laten dan het eindresultaat zien in een echte voorstelling, waarbij elk kind de ruimte krijgt om te laten zien wat hij/zij geleerd heeft.

 

De training is bedoeld voor kinderen van de bovenbouw van de basisschool. Ook is de training uitermate geschikt voor kinderen uit het hoogbegaafden onderwijs.

Elk kind is welkom in de training, maar veelal worden kinderen aangemeld met sub-assertief gedrag, die moeite hebben om voor zichzelf op te komen of kinderen die erg 'in hun hoofd zitten'.

Wat leren de kinderen?

Goochelen lijkt zo simpel. Je leert een simpel truukje en klaar! In de Magic Power training gaan we gelukkig een laag dieper en leren de kinderen een groot aantal vaardigheden, waarbij goochelen als middel wordt gebruikt. Goochelen is naast dat het voor kinderen ontzettend leuk is om te doen, ook nog eens erg leerzaam op veel sociaal-emotioneel gebieden.

Tijdens de 5 bijeenkomsten wordt goochelen gebruikt als middel om de volgende aspecten te leren:

- Jezelf presenteren.

- Samenwerken.

- Omgaan met spanning.

- Assertief reageren.

- Contact maken met jezelf en de ander.

- Geduld.

- Omgaan met fouten en mislukkingen.

- Feedback geven en ontvangen.

- Vooruit denken; denken in stappen; analyseren.

- Bewegen; durven je expressie te gebruiken.

- Dat ze goed zijn zoals ze zijn.

Achtergrond trainer

Maarten Vogelaar (1979) is een creatieve en bevlogen hulpverlener, trainer en verhalenverteller, die creatieve middelen gebruikt om mensen een stap verder te helpen in hun proces.

De Magic Power training heeft hij ontwikkeld omdat hij zag hoe goochelen een perfect middel is om ervaringsgericht te werken aan assertiviteit, presentatie- en communicatievaardigheden. Doordat hij 12 jaar lang als beroepsgoochelaar heeft gewerkt, werkt hij met kwalitatief goed materiaal en weet hij wat interessant is om aan te bieden. Deze kennis en vaardigheden combineert hij met zijn werk als hulpverlener (maatschappelijk werker, relatietherapeut en trainer), waardoor er ook op een leuke manier diepgang komt in de trainingen, zonder dat de kinderen het gevoel hebben 'in een speciaal groepje te zitten'.

Maarten is getrouwd en vader van drie dochters.

The Mind Artist
Compagnie 20
8333 DK Steenwijk
06 - 40 30 80 82
info@naarmaarten.nl
www.themindartist.nl - maatschappelijk verteltheater
www.naarmaarten.nl - trainingsbureau voor persoonlijke groei
www.loveupdate.nl - praktijk voor relatietherapie

The Mind Artist is een merknaam van Naar Maarten - training & coaching