Verteltheater voor kinderen in de middenbouw

Het grote complimentenfeest

Grim en Glans wonen in twee verschillende steden. Vlakbij elkaar, maar toch heel anders. 

Elk jaar wordt er een groot feest georganiseerd. In het land van Grim wordt er door de burgemeester vertelt wat er het afgelopen jaar allemaal fout en mis is gegaan. Maar in het land van Glans wordt er gevierd wat goed ging, wat leuk is aan de inwoners en hoe ze het nog leuker voor elkaar kunnen maken.

In welk land wil jij wonen? Bij welk feest wil jij zijn? En waarom?

In deze voorstelling leren de kinderen wat complimenten zijn, waarom ze goed voor je zijn en wat voor een effect het heeft op je zelfvertrouwen. Ook leren de kinderen om te gaan met feedback en weten ze de 'twee feesten te combineren.' 

Jonathan en de Tijd-Reis-Fiets (kinderboekenweek voorstelling 2019)

 

Jonathan, een prins, vindt in de zolderkamer van zijn vader een oude fiets. Als hij erop wil gaan zitten, spatten de vonken uit de kettingkast. Jonathan schrikt, maar is ook erg nieuwsgierig. Als Jonathan het aandurft om op de fiets te stappen, staat hem een avontuurlijke reis te wachten. Zo suist hij langs een verdrietige draak, krijgt hij de sleutel van geluk in handen en lost hij samen met de kinderen de moeilijkste puzzel van de wereld op. Zo leert Jonathan dat er meer is dan zijn rijke prinsenleven. Bij terugkomst in zijn paleis wil Jonathan niets liever dan zijn belevenissen aan zijn vader vertellen. Maar of die daar nu zo blij mee is?

FOLDER

Boris de slimme

 

Boris is slim. Heel slim. Hij kan rekenen als de beste. Hij kan taal beter uitleggen dan de juf. En helaas wordt hij daarom gepest. Boris wordt boos. En verdrietig. Hij wil niet anders zijn. Waarom is hij nu zo slim en niet iemand anders?

Maar dan heeft zijn beste vriend Simon een plan. Samen met Boris gaat hij een circusact beginnen. Ze reizen de hele wereld over, winnen prijzen met hun act en verdienen zoveel geld dat ze erin kunnen zwemmen. Maar of Boris daarvan gelukkig wordt...helaas niet. 

Wat maakt hem dan wel gelukkig? Weet jij het? 

Deze vertelvoorstelling gaat over anders-zijn en vooral over leren jezelf te zijn met alles wat jij jij maakt. Dus ook met de kanten waar je je misschien voor schaamt. Samen met de kinderen zoeken we uit wat Boris dan wel kan gaan doen om zichzelf te mogen zijn. 

The Mind Artist
Compagnie 20
8333 DK Steenwijk
06 - 40 30 80 82
info@naarmaarten.nl
www.themindartist.nl - maatschappelijk verteltheater
www.naarmaarten.nl - trainingsbureau voor persoonlijke groei
www.loveupdate.nl - praktijk voor relatietherapie

The Mind Artist is een merknaam van Naar Maarten - training & coaching